Het verhaal achter de lekkerste spareribs uit Tricht ….

Spareribs Online is de webshop van Restaurant Uw Chef in Tricht.

                                          

Na enkele omzwervingen heeft Joop Nefkens zich in 2014 gevestigd in Tricht. Joop was ooit begonnen als privé kok die bij u thuis zorgde voor een relaxt diner. De naam Uw Chef is daarmee ontstaan. In Tricht was een kleine snackbar met naastgelegen fors eetcafé beschikbaar. Achter de zaak was voldoende ruimte om zelf ambachtelijke snacks en gezonde gerechten te produceren. Het aanbieden van huisgemaakte snacks  leek de sleutel voor een groot succes. De realiteit was echter anders. Het grote succes kwam niet en de koers werd snel gewijzigd.

Joop ging zich richten op een specialiteit waarvan hij een bijzonder en uniek recept in zijn bezit had. Een uit Las Vegas meegebrachte bereidingswijze voor slow cooked baby back ribs. Een zeer tijdrovende bereidingswijze maar met een fantastisch resultaat. In ons restaurant serveren we geen (dip) sauzen, de spareribs hebben voldoende smaak en we hebben niets te verbergen. Een restaurantgast vertelde dat dit de lekkerste spareribs waren die hij ooit had gegeten. De lekkerste spareribs uit Tricht waren geboren en men kwam uit de verre regio naar Tricht om die te proeven. Mensen werden massaal enthousiast.

Toch bleken de smaakvolle spareribs soms op weerstand te stuiten. Het is natuurlijk niet mogelijk om naar alle monden te koken en spareribs blijken bij sommige mensen een negatief beeld op te roepen. De één houdt niet van kluiven, de ander vindt het restvlees of eet helemaal geen varkensvlees. De missie om de lekkerste spareribs te maken was uitdagender dan gedacht.

Die uitdaging loste zichzelf op. Talloze restaurantgasten, zakelijke en particuliere bestellers werden ambassadeurs. Zij prezen de spareribs aan in hun omgeving en de vraag steeg enorm. Het eindeloze testen met smaakpanels en critici ging zijn vruchten afwerpen. Enkele fans bestelden soms een grote hoeveelheid spareribs om thuis te eten en het leveren van geëvacueerde en bevroren spareribs was een feit.

De tijdelijke sluiting van het restaurant vanwege corona in 2020 deed daar nog een schepje bovenop. De spareribs werden bij een boerenlandwinkel in de buurt vanuit de diepvries verkocht. Mensen die tientallen kilometers reden om daar de vriezer leeg te halen was een reden om de productie verder op te schroeven. De tijd was rijp voor een webwinkel zodat de gegaarde spareribs in heel Nederland verkrijgbaar waren.

Doordat we klein en ambachtelijk blijven kunnen we echt aandacht aan ons product geven. Het resultaat is iets waar we enorm trots op zijn. De lekkerste spareribs uit Tricht. Overtuig jezelf.

Eet smakelijk!

Joop Nefkens

© 2021 Spareribsonline | sitemap | rss